3 Destinatii exotice pentru luna de miere

Chiar daca nunta ta a fost una ZEN, stim ca ai nevoie si de o vacanta exact la fel. Dorinta voastra s-a indeplinit si ati devenit in sfarsit: sot si sotie! Ce urmeaza acum? O luna de miere minunata! 💕

V-ati gandit de unde a aparut aceasta denumire de “Luna de miere”? Va spunem noi! Cei care au pus bazele lunii de miere sunt babilonezii! In trecut in Babilon, in prima luna dupa nunta, tatal miresei oferea ginerelui o bautura alcoolica obtinuta din fermentatia mierii de albine, denumita licoarea zeilor. Rolul acestei bauturi era de a spori sansele cuplului de a avea un urmas, mirele consumand licoarea timp de o luna de zile. “Prima luna de casatorie – cum scrie in carea lui Zend Avesta, primul documentul care consemneaza in paginile sale luna de miere – e luna de miere, iar a doua, e luna de pelin.”  – Voltaire (“Zadig” – 1747).

In ziua de azi, cand spunem: “luna de miere” ne gandim invariabil la o vacanta exotica, condimentata ineaparat cu multa iubire si pasiune. Blogul “Zen Day” iti propune 3 destinatii exotice pentru tine si sufletul tau pereche.

1) Palawan – Filipine

Insulele Filipine sunt incluse in topul destinatiilor exotice precum “Best Island in the World”. Palawan este bucata de rai existenta in Filipine de o frumusete rara! Palawan nu este o simpla destinatie turistica pentru luna de miere, ci este, la propiu, o experienta memorabila! Suntem siguri ca nu te vei plictisi de frumusetea naturii de aici, iar plajele te vor fascina inca de la prima “intalnire”.

Image result for palawan filipine

Related image

Cel mai costisitor aspect il reprezinta desigur, transportul. Totusi, daca “studiezi” din timp zborurile si urmaresti diferitele oferte promotionale, poti avea norocul de a gasi combinatii de zboruri avantajoase de aproximativ 400 de euro dus – intors, cu plecare din Bucuresti. Perioada ideala de a pleca in Palawan este in martie – iunie, dar nu uita sa tii cont de temperaturile ridicate!

2) Zanzibar – Tanzania

Nici Zanzibar nu se lasa mai prejos in topul celor mai frumoase destinatii de pe glob. Asta nu doar datorita resorturilor de lux, ci si a plajelor de vis intalnite aici. Experienta culturala este una unica iar activitatile marine desfasurate aici atrag asemenea unui magnet turistii din intreaga lume!

Viata pe insula se desfasoara intr-un ritm lent, asa ca pregateste-te sa pierzi notiunea timpului atunci cand esti in Zanzibar. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te bucuri de plaja care iti sta toata ziua la dispozitie si de soarele care va straluci pe cer non – stop.

Cu putin noroc, poti ajunge sa platesti in jur de 600 de euro/ persoana cu zbor si cazare incluse. Zanzibar poate fi vizitat pe parcursul intregului an. Vremea buna is peisajele mirifice te vor astepta acolo in orice moment al anului!

Image result for zanzibar tanzania

Image result for zanzibar tanzania

3) Sri – Lanka

Marco Polo a descris Sri – Lanka drept una dintre cele mai frumoase insule pe care le-a vazut vreodata. Plajele virgine neatinse de om, jungla verde a insulei, fauna impresionanta si apele cristaline.. nu putem decat sa fim complet de acord cu el. Ritmul lent al vietii se regaseste si aici, in Sri – Lanka. Insula ofera o multime de activitati pe care le poti descoperi in luna de miere asa ca daca nu reusesti sa o vizitezi in acest context, pune-o neaparat pe bucket list-ul tau 😉

Image result for sri lanka

Image result for sri lanka

Nu uita sa ne urmaresti pe Facebook si Instagram pentru “doza” de inspiratie zilnica pentru nunta ta!