5 moduri de-a reduce cheltuielile de nunta

Sa ne intelegem de la inceput: ziua in care va veti casatori este una dintre cele mai importante zile din viata voastra, va fi o sarbatoare a iubirii si a dorintelor implinite. Va fi o zi perfecta, indiferent de cat de greu a fost sa o organizati si cat de mult v-ati dramuit in fiecare alegere pe care ati facut-o. Sa-ti organizezi nunta singur, ca si cuplu, nu este usor! Fiecare banut conteaza.

Exista modalitati inteligente prin care sa faceti economii subtantiale fara ca nunta voastra sa aiba de suferit la nivel calitativ sau cantitativ. Stiati ca…

 

  1. ..puteti cheltui de pana la 5 ori mai putin daca alegi un DJ in locul unei formatii care canta live?

Unul din primele sfaturi pe care le dam mirilor cand vine vorba despre reducerea bugetului de nunta este sa aleaga un DJ in locul unei formatii. La aceste doua tipuri de servicii se simte cel mai mult diferenta la pret. Sigur ca daca sunteti dintre cei care musai isi doresc o trupa la nunta lor, atunci nu aici e cazul sa taiati din buget. Insa trebuie sa aveti in vedere ca un DJ va poate costa de cel putin 5 ori mai putin decat o formatie care canta live. Totul depinde de gusturile voastre, de ceea ce va doriti pentru nunta voastra si de pretul pe care il puneti pe atmosfera creata de muzica. S-au vazut nunti de neuitat cu DJ care au multumit toate generatiile si, de asemenea, s-au vazut nunti cu formatii care au reusit sa tina nuntasii toata noaptea in picioare. Pretul, dar si genurile muzicale pe care vi le doriti la nunta voastra, sunt importante in aceasta decizie.

  1. …puteti reduce cheltuielile la aranjamentele florale?

Un alt mod de a va incadra in bugetul stabilit este sa alegi cu grija aranjamentele florale pe care le doriti. Noi intelegem cel mai bine ca ai vrea ca nunta voastra sa fie desprinsa de pe Pinterest, insa trebuie sa fim realisti. 🙂 Platim fiecare fir de floare!

Acestea fiind spuse, e clar ca daca e sa facem economie, la flori vom face. Mai ales ca exista atat de multe solutii si trucuri de design incat nici nu e nevoie sa cheltuiti o avere pe decorare. In primul rand, optati pentru unul sau doua tipuri de flori si alegeti sortimente de sezon. Sigur ca ti-ai dori aranjamente din toate florile preferate, insa asta nu este posibil. Costurile cresc direct proportional cu numarul tipurilor de flori alese, sa ne intelegem.

O alta solutie care reduce substantial bugetul este sa alegeti aranjamente care contin mai multe crengi, obiecte decorative, materiale, brose, panglici, margele, lumanari, borcanase, impletituri din sfori sau alte decoratiuni. Toate acestea vor da un aspect mai plin florilor si va fi nevoie de mai putine fire.

De asemenea, daca va plac florile in ghiveci, o alta idee buna este sa le alegeti pentru decorarea meselor, putandu-se transforma apoi in cadouri pentru invitati.

Iar daca florile naturale sunt prea scumpe pentru bugetul vostru, oricand puteti alege decoratiuni cu flori artificiale, baloane, panglici, aranjamente artizanale si orice se potriveste cu conceptul nuntii voastre. Spre deosebire de aranjamentele cu flori naturale, acestea se pot pastra o perioada indelungata dupa nunta, astfel ca pot fi refolosite si la alte evenimente.

  1. …puteti fi creativi cu marturiile de nunta?

Spre surprinderea multor perechi de miri, o substantiala parte din bugetul de nunta se duce pe marturiile care se ofera nuntasilor. Un gest foarte frumos, insa, in functie de alegere, fiecare cadou trebuie multiplicat cu 100, 150 sau 500, in functie de cata lume va fi prezenta la nunta voastra. Ideea este ca acest cadou sa fie pe cat de personalizat si frumos, pe atat de accesibil financiar si pentru voi. Exista idei pentru toate buzunarele, desigur. Foarte la moda in ultima vreme in trendul nuntilor a fost sa se aleaga ca marturii de nunta plante suculente in ghivecele. Sunt o aparitie pe mesele restaurantului!

O alta idee ar fi sa contractati pentru nunta voastra un furnizor cu poze la minut. Astfel invitatii vostri se pot distra costumandu-se cu recuzita din dotare si vor pleca acasa si cu o amintire in buzunarul de la piept. Asta inseamna sa distrezi si invitatii, dar sa fii si creativ cu bugetul vostru 🙂

Insa si produsele traditionale facute in casa sunt un cadou inedit, permisibil si ca bani.

  1. …targurile de nunti sunt raspunsul?

Da, da, sa va duceti din timp la targurile de nunti! Se petrec la inceputul anului si sunt o sarbatoare a casatoriei unde toate brand-urile din domeniu se intrec intre ele sa ofere viitorilor miri cele mai bune oferte. Poti avea norocul sa iti cumperi rochia de mireasa cu 90% reducere sau poti prinde oferta unui fotograf potrivit pentru voi si nunta pe care o visati. Nu se stie niciodata, asa ca programati-va din timp sa fiti prezenti inca de dimineata, caci asa evitati imbulzeala si prindeti din timp toate ofertele participantilor.

  1. …puteti face economie la alcool?

Daca locatia pe care ati ales-o pentru nunta voastra permite acest lucru, atunci puteti cumpara alcoolul de la un alt furnizor cu care sa faceti un contract de returnare. Exista nunti unde ramane foarte mult alcool neconsumat care este deja platit, de aceea, o economie mare se poate face aducand alcoolul din exterior.