Bujorii – vedetele lunii mai

Bujorii sunt flori extrem de bogate, voluminoase, cu o cupă a florii superbă, cu foarte multe straturi de petale și care răspândesc un miros senzațional, un parfum proaspăt și dulce care te cucerește instant!

Sfârșitul primăverii este marcat de prezența uneia dintre cele  mai iubite flori: bujorul. Deși multă lume îi apreciază frumusețea, sunt și lucruri mai puțin cunoscute despre această floare superbă. Ce-ai zice să începem cu câteva curiozități despre aceste flori mi-nu-na-te?

  • Se spune că trebuie să ai bujori în buchetul de mireasă. Sunt semn de bun augur și aducători de prosperitate și bine în căsnicie! (Te-am “cucerit” deja cu primul argument? 🙂 )
  • Bujorii sunt simbolul celui de al 12 an de căsnicie, sunt floarea națională a Chinei și una dintre cele mai iubite flori din America.
  • Bujorii sunt originali din Asia. Se spune că atunci când i-a văzut prima dată Marco Polo, acesta a spus despre bujori că sunt “flori mari cât o varză”.
  • În China, bujorii sunt folosiți în medicina tradițională. Se pare că ajută în cazul durerilor de cap și pe bolnavii de astm.
  • Bujorii sunt simbolul afecțiunii, deci dacă-i dăruiești sau dacă-i primești, înseamnă că îți exprimi dragostea sinceră și caldă.
  • Petalele bujorilor sunt comestibile. Se pot folosi în salate, siropuri sau ceaiuri.
  • Numele chinezesc al bujorului este “sho yu”, ceea ce înseamnă cel mai frumos, un nume extrem de potrivit, având în vedere frumusețea acestor flori.
  • Conform principiilor Feng Shui, bujorii roz sporesc armonia din cuplu și de aceea este indicat să îi ții în dormitor.
  • Bujorii se găsesc într-o varietate de culori impresionantă. În afară de albastru, putem găsi bujori în orice nuanță!

Ei bine, te-am convins că bujorii sunt o idee minunată pentru decorațiunile din ziua nunții? Deși bujorii emană sensibilitate și romantism, aceștia sunt flori cu atitudine! Îți recomandăm ca atunci când alegi să îi integrezi în buchetul de mireasă, să fii atenta la paleta de culori aleasă și la dimensiunea acestora. Încearcă să integrezi flori de diferite dimensiuni, mai mici decât bujorii pentru ca aceștia să rămână “vedetele” buchetului.

Bujorii albi

Albul distrage atenția de la orice alte culori. Pentru a contrabalansa această nonculoare care atrage orice privire prin strălucire, îțisugerăm să o completezi cu nuanțe suave de verde smarald sau tonuri burgundy.

Bujorii roz

Rozul bujorilor este unul prăfuit, cu aspect vintage. Combină-l cu succes cu alte flori în nuanțe roz sau cu flori albe, în nuanțe de crem.

Bujorii burgundy

Această nuanță adaugă un plus de maturitate si glam oricărui buchet de mireasă! Se potrivește perfect cu nuanțe soft de roz vintage sau alb!

Bujorii roz intens

Rozul intens va aduce un plus de prospețime și un aer jucăus oricărui buchet de mireasă. Bujorii roz intens se potrivesc în buchete multicolore sau în combinație cu alte nuanțe pastelate: galben pal, roz piersică, albastru pal.

Inspiră-te din aranjamentele ZEN propuse de noi și creează aranjamente magice cu ajutorul bujorilor – vedetele lunii mai!

Nu uita să ne urmărești pe Facebook și pe Instagram pentru o doză zilnică de inspirație pentru nunta ta!

De asemenea, urmărește blogul Getei Ungurean – fondator ZEN DAY – pentru a afla ultimele 5 ZEN Habits din acestă săptămână!

bujori bujori bujori bujori bujori