De ce ti-e frica si mai frica atunci cand esti mireasa?

Personal, mie cel mai frică mi-e să nu mă împiedic de rochie și să mă lățesc în fața tuturor ca o pătlăgică murată. Sunt în stare, de aia.

Mi-e frică să nu cumva să împroșc un pahar de vin peste cămașa socrului în timp ce-mi îmbrățișez emoționată soacra. Sunt în stare, de aia.

Și-mi mai e frică să nu-mi rup gâtul în timpul dansului mirilor.

Dar asta-s eu. Mă și văd cu guler din-ăla alb pus la gât, dansând în continuare cu poalele rochiei săltate. Sunt în stare.

Dar ție? Ție de ce ți-e frică?

Unora dintre mirese le e teamă că nu le vor ieși bine pozele de la nuntă. Alte mirese sunt stresate de cum se vor comporta rudele de la țară, iar altele se gândesc ca nu cumva să plouă la nunta lor.

77% dintre femei spun că cea mai mare frică a lor este că viitorul lor soț nu-și va face apariția în ultimul moment.

Oa! Eu una nici nu m-am gândit la asta…

Am făcut o investigație printre prietenele mele cerute și necerute. Noi cu toatele avem măcar o părere despre nunta noastră, numa’ să ne întrebe cineva și-apoi să ne și asculte. Așa am descoperit că ne e frică:

  1. Să nu cumva să ni se rupă rochia, să ne-o pătăm, să se strice fermoarul, să ne agățăm trena și alte accidente absolut îngrozitoare și de neconceput.

Frica asta o adaug și eu la frica de-a nu mă împiedica și-a ajunge cu picioarele în sus când dansez cu unchiul tatălui prietenului prietenului pe care l-am cunoscut prin alt prieten. Știți voi cum e la nunți, toată lumea vrea să danseze cu mireasa. E normal să te temi pentru frumusețea ta de rochie pe care ai cheltuit o mică avere.

Ca să îți alungi un pic din temerile astea destul de nejustificate, draga mea, trebuie să-ți amintesc că se găsesc soluții mereu, nu uita că ai alături niște domnișoare de onoare care sunt acolo să salveze ziua. Și-o vor face! Iar peste ani veți râde până o să vă doare burta de tot ce-ați pătimit.

Nunțile sunt pline de surprize și asta e cel mai frumos la ele.

2. Să nu cumva să i se năzărească viitorului tău soț să nu apară.

Dă-o încolo de rochie! Dacă nu apare el? Ce te faci? Pfua ce rușine! Să intri prin podeaua bisericii, nu alta!

Ei na. Nu vrei să te liniștești?

În primul rând vorbim despre frici, deci nu s-a întâmplat nimic, nimeni n-a părăsit pe nimeni la altar. Dacă ți-e teamă cu adevărat că iubitul tău ar putea face asta, te rog să te oprești din organizarea nunții, să-ți iei două zile libere și să te gândești la tine. Ce se întâmplă? De ce atâta neîncredere? Cu cine te căsătorești de fapt?

Și dacă apare la altar, crezi că frica asta nu se transformă în altceva? În neîncredere că te înșeală, că te minte, că nu te vrea, că nu ești importantă pentru el? Vrei să iei demonul asta în noua ta căsnicie?

Nici tu.

Rezolvă-ți frica asta cât mai repede discutând cu viitorul tău soț. Și hai cu ZEN-ul, că stă nunta în loc 🙂

3. Să nu cumva să plouă, să vină tzunami, să fie cutremur și-alte hachițe ale naturii.

Vremea e ca noi, oamenii, n-are uneori nicio noimă. Dacă e să vină ploaia, vine, fie că-ți place fie că nu. Așa că relaxează-te și uită de vreme că ai și alte îngrijorări care merită mai multă atenție. (Apropo, ați auzit vreodată un viitor mire să se miorlăie că nu vrea să plouă la nunta luuuuuuui ca să nu-i strice freza, să spunem…? :)))

4. Să nu cumva s-aveți oaspeții prea beți.

Frica asta e normală și n-avem ce face cu ea. Se prea poate ca unii dintre invitați să se îmbete prea tare și să facă scandal. Dar hei, așa-i uneori la nunți, oamenii sunt prea pasionați, alții vin neinvitați, alții pleacă fără să lase plicul, alții zic că vin și nu apar, iar pe alții mai bine nu i-ați fi invitat 🙂 Nu-i nicio problemă, cu un pic de ZEN ai să te descurci cu toți.

5. Ca nu cumva tocmai nunta ta să nu fie PERFECTĂ!

Draga mea, hai să-ți spun un secret. Nu vei arăta impecabil la nunta ta, nu vor veni toți de la care te aștepți să vină și nu totul va ieși perfect, oricât de detaliat ai plănuit. Îți spun adevărul și tu, de fapt, știai deja toate lucrurile astea, dar te alinți, pentru că e ziua aia pe care ai așteptat-o toată viața. Și tocmai de aia trebuie să fii mai îngăduitoare cu tine.

Fi-ți cea mai bună prietenă pentru că numai pe tine te ai. Nu visa la nunta perfectă, visează la nunta ta. Visează la oamenii care vor veni să te vadă în cea mai fericită zi. Visează la ce poze ți-ar plăcea să faceți, la cum ți-ar plăcea să vorbească domnișoara ta de onoare în discursul ei, visează la florile care te vor înconjura, la parfumul pe care vrei să-l porți, visează la muzica pe care ai vrea să dansezi ca mireasă. Visează, dar nu-ți fă un desfășurător de așteptări pentru Ziua cea Mare. Căci n-ai să ieși bine emoțional.

Concentrează-te pe senzații mai mult decât pe a bate în cuie niște dorințe de mireasă răsfățată. Lasă-te surprinsă. Viața e așa. Nunta voastră nu face excepție. Nu este un show care trebuie să iasă perfect. Sunteți doi oameni care dau o petrecere ca să strige în gura mare că se iubesc atât de mult încât nu mai pot unul fără altul. Și-atunci ce alte reguli sunt decât ca toată lumea să se simtă cu adevărat bine?

Visează la asta 🙂