Ep. 3 – Barba unui mire zen

Baietilor, va sta bine! Unora va sta chiar.. minunat de bine! 🙂 Personal, ca femeie, barba mi se pare cel mai frumos accesoriu pe care il poate purta un barbat. Si daca asta nu v-a convins, atunci va mai spun ca un studiu publicat in „Biology Letters” spune foarte clar faptul ca femeile adora barba. Totodata, un sondaj din „Evolution and Human Behavior” a scos la iveala faptul ca doamnele ii gasesc mai seducatori pe barbatii cu barba – mai exact, cu o barba crescuta de 10 zile.

Nu vorbesc de barba aceea lasata sa creasca rebel, ci mai cu seama vorbim de o barba care arata mereu proaspat aranjata. Daca in anii ’80 –’90 era la moda tenul impecabil printre miri, ba chiar avem traditii care presupun barbieritul proaspat al viitorului sot in ziua cu pricina, iata ca moda s-a schimbat de-a lungul timpului si barba a fost readusa in prim-plan. Daca esti un viitor mire care isi doreste sa poarte barba la nunta lui, atunci cauta-ti stilul preferat care totodata se potriveste cu trasaturile tale si… go for it!

Acum ca am stabilit faptul ca parul facial te poate transforma intr-un super-erou, iti propunem 5 stiluri de barba potrivite pentru nunta ta:

  1. Barba Stubble


    Acest stil se potriveste barbatilor cu o fata ovala sau chiar patrata datorita faptului ca pune in valoare maxilarul, dand un aer de “bad boy”. Este practic barba nerasa, lasata sa creasca 4-5 zile. Acest stil este recomandat mirilor cu trasaturi copilaroase deoarece in acest mod, barba scurta ii face sa para mai maturi. Chiar daca initial pare cea mai simpla barba de crescut, nu uita ca si aceasta trebuie ingrijita!

  2. The Goatee



    Cunoscuta si sub denumirea de “barbison”, barba Goatee (care are multe variatiuni) este o alegere buna pentru barbatii cu fetele triunghiulare, cu barbii ascutite sau mici. Este o versiune a ciocului fara mustata, sau cu o mustata mai scurta si se potriveste barbatilor cu parul scurt sau mediu. Lungimea firului de par ar trebui sa fie de aprox. 5 cm, fiind un stil destul de comod. Necesita, desigur, folosirea periodica a unor foarfece si lame de ras, precum si o mana sigura.

  3. Beardstache


    Beardstache este o combinatie intre Stubble si Full beard care pune accent pe mustata. Acest stil este potrivit barbatilor cu fata ovala sau patrata care vor sa transmita un aer de masculinitate putin mai agresiv. Ustensilele necesare pentru barba in stilul beardstache sunt: un pieptene special pentru barba si mustata + o ceara pentru mustata. P.s: recomandam acest stil barbatilor cu o barbie mai proeminenta 😉

  4. Short Beard

    Numita si barba standard sau clasica, short beard este una dintre cele mai populare modele de barba ale tuturor timpurilor, foarte indragita de femei! Si asta nu o spunem doar noi, ci o dovedesc studiile care arata ca acest gen de barba este preferinta numarul 1 a femeilor. Avantajele acestui stil sunt: mascarea diferitelor imperfectiuni ale pielii si totodata faptul ca ofera prestanta si te ajuta sa-ti creezi un stil personal. Ca si tips&tricks, lasa barba sa creasca timp de 2-3 saptamani, iar pe urma foloseste foarfeca, briciul sau aparatul de ras ca sa o modelezi si sa-i oferi un aspect ingrijit.

  5. Full Beard


    Nu in ultimul rand, vorbim despre full beard: un stil care a trecut cu brio proba timpului, pastrandu-si inca impactul vizual de care s-au servit Moise, Leonardo da Vinci, Charles Darwin, Abraham Lincoln, Lev Tolstoi, Nicolae Iorga, dar și artiști precum: Jim Morisson si Billy Gibbons. Acest stil de barba nu se potriveste doar barbatilor in varsta, asa cum era adoptat in trecut. Este un stil foarte masculin, care nu va trece neobservat si care cu siguranta ramane in tendinte!

Asadar, alege stilul care te caracterizeaza cel mai bine si fi pregatit deoarece vei atrage cu siguranta zeci de priviri 😉😎