Indragosteste-te de buchetul tau de mireasa

Cand eram mica, m-am casatorit de cateva ori in parcul de copii din spatele blocului. Se intampla in Gheorgheni, judetul Harghita, iar preotul era mereu Zsolt pentru ca el era cel mai inalt baiat din gasca. Pe mine ma lasau uneori sa fiu mireasa si, drept sa va spun, nu-mi amintesc cine a fost mirele de fiecare data 🙂

Imediat ce mi se dadea rolul de mireasa, imi statea gandul doar la cum sa ma gatesc. O tuleam imediat de langa ceilalti copii si ma intorceam de dupa garaje cu un buchet mare de flori. Papadii, scaieti, mierea-ursului, coada-calului si alte buruieni pe care le gaseam mai neprafuite de masini. Uneori incropeam si o coronita de pus pe cap, era mereu din papadii, poate pentru ca mama ma alinta Papadie.

Desi aveam doar 4 ani, stiam, se pare, ca cele mai bune prietene ale unei mirese sunt florile. Ca ele au puterea sa faca o femeie frumoasa… mai frumoasa; doar tinandu-le in mana. Destul de magic, nu?

Dar tu? Tu ce vezi cand visezi la buchetul tau de mireasa? 
Poate un buchet mare de liliac? Ori un buchet de toamna? Ori un buchet indraznet care sa aiba si fructe in el? Sau un buchet de flori uscate? Florile sunt frumoase in orice forme, culori, combinatii si texturi.
Eu una, le-as vrea pe toate. Poti oare sa-ti doresti prea multe flori? Nu cred. Azi, in aceasta frumoasa zi, va invit sa va indragostiti, alaturi de mine, de 10 buchete de flori care mi-au furat inima. Au atitudine, farmec, gingasie si vor arata minunat in bratele oricarei mirese care le va indragi.
1. Cormofite si eucalipt
Cormofitele sunt un subregn de plante, considerate a fi cele mai evoluate. Ele sunt plante vasculare și datează din Silurian deci de aproximativ 450 milioane de ani.
Eucaliptul este un gen de plante din familia Myrtaceae, care se prezintă sub formă de arbori sau arbuști cu frunza verde tot timpul anului. Denumirea eucaliptului se datorează formei de potir a fructului care poartă semințele ascunse. Wikipedia
2. Boboci de cactus si trandafiri
3. Lamaie si lavanda

4. Lacramioare

5. Trandafiri salbatici si crengi de arbusti “Evergreen”

6. Ramuri de maslin

7. Flori suculente

8. Hortensii

9. Magnolii

10. Flori de bumbac

Nu cred ca ma pot limita doar la 10 buchete dupa ce am rascolit tot Google-ul pentru cele mai frumoase 10. Sigur ca nu le-am gasit, este imposibil sa alegi 10 buchete dintre toate care au fost create si iubite de maini dibace. Priviti si voi:

O incantare pentru ochi, nu-i asa?
Sa nu uitam ca buchetul miresei apare in aproape toate pozele de la nunta! E important si-si va juca bine rolul: iti va face rochia de mireasa mai spectaculoasa, va vorbi de personalitatea ta si-ti va parfuma la fiecare pas prezenta.
Inchide ochii si imagineaza-ti buchetul tau de mireasa asa cum atatia ani ti-ai imaginat alesul. De aici trebuie sa incepi.
Buchetul tau de mireasa este si el jumatatea ta, doar ca din lumea florilor 🙂
Sper sa va intalniti cu bine!