Parfumul pentru ziua nunții

Unul dintre lucrurile care te va aduce înapoi în timp, în ziua nunții, va fi mirosul parfumului pe care l-ai purtat în acea zi. Parfumul pe care îl vei alege în ziua nunții trebuie să fie unul suav și deloc agresiv. De ce? Deoarece vei fi mereu în centrul atenției și vei îmbrățișa numeroși invitați!

Parfumurile potrivite pentru mirese sunt o extensie a personalității acesteiai și îi reflectă gusturile. Poate parfumul nu pare a fi un detaliu important pentru ziua nunții. Însă noi îți propunem să nu îl neglijezi! E frumos să rămâi cu o amintire olfactivă inedită care să îți aducă aminte de emoțiile din acea zi, sau chiar de primul dans ca soț și soție.

Citește următoarele aspecte pentru a afla mai multe sfaturi despre alegerea ZEN-parfumului potrivit:

 1. Nu alege un parfum pe care nu l-ai mai purtat până în ziua nunții. Poate fi destul de riscant să încerci unul nou chiar în ziua cea mare. Nu știi niciodată reacțiile alergice sau iritațiile care pot apărea din cauza unor substanțe și cu siguranță nu merită să îți asumi acest risc, chiar în ziua voastră specială!
 2. Gândește-te la notele care îți plac și alege un parfum care să conțină preponderent aceste arome.
 3. Cere părerea viitorului tău soț, despre parfumul ales.
 4. Poți opta pentru toată gama parfumului, utilizând astfel și loțiunea de corp parfumată.
 5. Nu uita faptul că vremea umedă poate intensifica aroma unui parfum.
 6. Optează pentru mirosuri proaspete și citrice, dacă nunta se va desfășura în lunile calde. Iar dacă nunta va avea loc în timpul iernii, alege un parfum cu un miros mai puternic.
 7. Testează mai multe parfumuri în magazinele specializate nu doar pe testerele din magazine, ci și pe pielea ta!

Meghan Markle a folosit în ziua nunţii o combinaţie inedită de parfumuri: Wild Bluebell și Wood Sage & Sea Salt Colognes, de la faimosul brand englezesc Jo Malone. Dacă îți dorești ceva cu totul și cu totul special, joacă-te și mixează parfumurile! Poți încerca să aplici parfumul tău, sau unul care îți amintește de întâlnirea cu sufletul tău pereche și să creezi astfel un nou parfum. Dacă mirosurile lucrează împreună bine, noul parfum poate deveni semnătura nunții voastre. Ai grijă, însă, să încerci aceste combinații înainte de ziua nunții.

Pentru ca mirosul să persiste mai mult pe piele, este important să găsești parfumuri care au in conținut mai mult ulei decât apă. Ghidează-te după următorii termeni în alegerea parfumului potrivit:

Eau de Cologne – este un amestec de 3% până la 5% ulei de parfum cu apa și alcool. Are mirosul proaspăt, asemănător cu citricele.

Eau de Toilette – conține un procentaj mai mare de ulei de parfum și este amestecat doar cu alcool, ceea ce îl face mai înmiresmat.

Eau de Parfum – are un procentaj ridicat de ulei de parfum, între 15 – 18% și este puternic mirositor.

Perfume – are cel mai mare procentaj de ulei de parfum amestecat cu alcool și este foarte concentrat. De obicei, este depozitat în sticluțe mici.

Și nu numai parfumul miresei trebuie ales cu grijă, ci și cel al mirelui. Și în cazul mirelui, acesta trebuie să respecte câteva reguli simple, aceleași care se aplică și în cazul miresei. Ați putea alege împreuna parfumurile pentru ziua cea mare și să faceți astfel o mică ieșire împreună la magazinele voastre preferate.

Simțul mirosului este unul dintre simțurile noastre cele mai puternice și direct legate de memoria noastră. Astfel, prin purtarea a ceva unic pentru ziua nunții, viitorii miri vor purta un miros care să le reamintească în mod special de această zi.

Unde aplicăm parfumul?

La glezne, în spatele genunchilor, între coapse, în îndoitura cotului și la punctele de puls, la încheieturi, la ceafă si la gât. Astfel, când esența de parfum se va ridica, aceasta te va învălui și va crea o perdea de parfum în jurul tău.

Inspiră-te din următoarele sugestii ale celor de la The Knot și alege ZEN – parfumul tău pentru ziua nunții! ❤

  1. Nunta va avea loc afară, într-o grădină: Chloé – Roses de Chloé – eau de toilette – 75 ml, 224 lei. Comandă aici.

   parfum de nunta zenday

 

 1. Nunta va avea loc într-o sală elegantă, de bal: Viktor & Rolf Bonbon – eau de parfum – 90 ml, 448 lei. Comandă aici.

  Related image

 2. Nunta va avea loc în aer liber: Ralph Lauren Midnight Romance – eau de parfum – 50 ml, 283 lei. Comandă aici.

  Image result for ralph lauren midnight romance

 3. Nunta va avea loc într-un spațiu nu foarte elegant, urban: Dolce & Gabbana – Dolce – eau de parfum – 50 ml, 290 lei. Comandă aici.

  Image result for Dolce & Gabbana - Dolce

 4. Nunta va avea loc “la înălțime”, rooftop party: Prada Candy Florale – eau de toilette – 80 ml, 333 lei. Comandă aici.

  Image result for Prada Candy Florale

 5. Nunta va avea loc într-o locație istorică: Aerin Beauty Lilac Path – eau de parfum – 50 ml, 142 lire. Comandă aici.

  Image result for Aerin Beauty Lilac Path

 6. Nunta va avea loc pe plajă: Diptyque Paris – Florabellio – eau de toilette – 100 ml, 105 euro. Comandă aici.

  Image result for Diptyque Paris - Florabellio

Nu uita să ne urmărești pe Facebook și Instagram pentru o “doză” zilnică de inspirație pentru nunta ta!